טיפים מנצחים שיעזרו לכם לעבור את ראיון העבודה בצורה בטובה ביותר

1.מחקר על הארגון או החברה

ככל שתדעו יותר מידע על הארגון או החברה שאלייה אתם מתמיינים, כך תיהיו יותר מוכנים מבחינת השאלות, והסיכוי שיפתיעו אתכם קטן בהתאם. מידע זה יעזור לכם לבלוט על פניי שאר המועמדים, ככל שתדעו יותר, כך הראיון יעבור בקלות ותפגינו רצינות. המעסיקים רוצים אנשים שיודעים לקראת מה הם באים, וידע על החברה, לפחות ברמה מינימאלית, הוא רצוי ואף הכרחי מאוד.

איך משיגים את המידע הזה ומה כדאי לעשות בשלב המחקר?

  • גוגל- פשטו רשמו את שם החברה בגוגל, בדקו חשבונות ברשתות החברתיות כמו פייסבוק או טוויטר, והכי חשוב, בקרו את עמוד "האודות" כדי ללמוד בצורה נכונה במה החברה מתעסקת.
  • לאחר שחקרתם על החברה, הכינו דף תקציר של עיקרי הדברים, המוצרים והשירותים שהחברה מציעה.
  • הכינו דף שאלות שמתעוררות אצלכם אודות החברה ולא הצלחתם להבין דרך האינטרנט או כל מקור אחר. שאילת שאלות אלו במהלך הראיון, תוכיח שאכן הקדשתם זמן והתעניינתם באמת ובמלוא הרצינות במשרה.

2.למדו את תיאור המשרה בצורה הטובה ביותר והשוו בין היכולות שלכם ליכולות המבוקשות

רדו לפרטים הקטנים בכל משרה ומשרה, זאת אומרת שעליכם לדעת בדיוק מה החברה או המעסיק רוצים, עד רמת הפרט הקטן ביותר. המעסיקים לא סתם כותבים ומתארים מה הם מחפשים. ככל שתדעו יותר טוב מה היכולות המבוקשות, כך תצליחו להראות למה אתם מתאימים למשרה.

  • הכינו רשימה של הדברים המרכזיים העולים מתוך התיאור משרה, אילו יכולות המעסיק מחפש?
  • השוו בין היכולות הטובות ביותר שלכם לבין היכולות שהמעסיק מחפש, ומצאו הצלבות
  • הכינו את עצמכם לכל שאלה שעלולה להתעורר או סעיף שאתם קצת פחות מתאימים אליו, עשו שיעורי בית ודעו מראש לתת תשובות מספקות לסעיפים שאין לכם התאמה מלאה

3.תכננו מה אתם לובשים, איך אתם מגיעים ומה אתם מביאים עמכם

אולי הסעיף הזה נראה זניח או ברור מאליו, אבל חשוב מאוד להקפיד על לבוש מתאים( אל תבואו עם לבוש יותר מידי "מאולץ", תיהיו טבעיים ובו בזמן כבדו את המשרה) , הכינו ודעו מראש מה אתם לובשים, כדי להוריד את הלחץ של הבחירה מראש.

בנוסף, זכרו להביא ולהכין מראש עותק נוסף של קורות החיים שלכם, מכתבי המלצה, פורטפוליו עם עבודות קודמות שלכם(אם רלוונטי), וכל דבר נוסף שהתבקשתם להביא במסגרת ההתקשרות עם המעסיק.

מבחינת דרכי הגעה, דעו מראש ומתי איך אתם מגיעים, מתי אתם יוצאים, והכינו תוכנית גיבוי למקרה של בעיה ברגע האחרון.

אל תאחרו לראיון עבודה.

4.שפת גוף, טיפים חשובים

שפת גוף והתנהגות לא מילולית הם מפתח חשוב מאוד להצלחה בראיון עבודה, למעשה, 93% מכל תקשורת מבוצע על ידי שפת גוף! הנתון הזה קריטי להבנה שלכם על חשיבותה הרבה , במיוחד בראיון עבודה שלכם.

הנה כמה טיפים יעילים לשפת גוף והתנהגות בלתי מילולית:

  • זכרו לחכות בנימוס בחדר המתנה, גם אז אתם נמדדים.
  • שבו ישר , אך בנוחות. אל תשבו בתנוחה שמעידה על לחץ!
  • קשר עין – שמרו על קשר עין רציף מול המראיין, אך אל "תנעצו" מבטים.
  • נהלו את הבעות הפנים שלכם- זכרו שהבעות פנים מעידות על מה שאתם באמת מרגישים, וגם המראיין יודע זאת. שמרו על הבעות פנים טבעיות , נינוחות ובטח שלא מאולצות. כמובן שחשוב לא להביע שום זלזול או חוסר כבוד!
  • שמרו על הרגליים שלכם- אין צורך להרעיד את הרגליים כל שנייה!

5.הקשיבו

חשוב מאוד לדעת להקשיב בראיון עבודה. למעשה, הוכח כי הקשבה היא חשובה כמעט כמו מענה על שאלות בראיון עבודה, לכן הקשיבו בנימוס ואל תתפרצו לכל שאלה. קחו את הזמן בהקשבה, ואם אתם לא בטוחים, המתינו!

6.הכינו סיפורים מעניינים אודותיכם שיכולים להיות רלוונטיים

אם יש לכם סיפור מעניין , שיכול להיות רלוונטי עבור המעסיק והראיון הספציפי הזה, עבדו עליו לפני ודעו כיצד לספר אותו בטוב טעם. בנוסף, במידה ויש לכם מספרים מעניינים או נסיון מרשים שניתן לאמת בחברות אחרות, סתם לדוגמא, 100 מכירות בחודש, ציינו זאת. כדי שהמעסיק יזכור אתכם צריך לגרום לו ללכת עם לפחות משהו אחד ייחודי , איזשהו רעיון , סיפור או מספר שקשור אליכם.

7.בדקו את קורות החיים שלכם והתאימו אותם למשרה

חשוב מאוד לוודא שקורות החיים שלכם אכן מותאמים למשרה שאלייה אתם מעוניינים להתמיין! גם אם יש לכם קורות חיים מצויינים, במידה ויש אי-הלימה שיכולה להתעורר בין קורות החיים שלכם למשרה הרלוונטית, הדבר יצור בעיות. התאמה של קורות החיים לפרופיל המשרה הוא חשוב ואף קריטי. השוו בין תיאור המשרה לקורות החיים שלכם, ונסו להסתכל בעיניים של המעסיק .

במידה ואתם צריכים עזרה בכתיבת קורות חיים מקצועיים, אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל שלב.

8.לכו לישון מוקדם

חשוב להיות עירניים ביום הראיון, אל תלכו לישון מאוחר. עייפות ניכרת מאוד , גם בסממנים גלויים אך גם בגלל שעייפות מובילה לעצבנות, קוצר רוח, ומספר תסמינים שליליים שאתם ממש לא רוצים שילוו אתכם במהלך הראיון.

לא יקרה כלום אם תלכו לישון לילה אחד מוקדם, האם הייתם מקבלים מועמד שמגיע לראיון עבודה עייף? התשובה היא לא. תעשו לכם ולכוף שלכם טובה גדולה אם תלכו לישון מוקדם ביום שלפני הראיון.

סטיבן מויסטן
סטיבן מויסטן

סטיבן מויסטן הוא מנכ"ל החברה ויועץ קריירה בינלאומי. לאורך השנים ניהל פרוייקטי השמה לחברות הגדולות במשק וכתב שלושה רבי מכר בנושא גיוס ושוק העבודה.

שתף את הפוסט