האם כדאי להוסיף תחביבים לקורות החיים?

כתיבת קורות חיים

בשנים האחרונות נתקלנו בשאלות של מועמדים בשאלה האם כדאי להם להוסיף תחביבים לקורות חיים והאם הדבר נחשב כמקצועי. לכן, החלטנו לעשות סדר בעניין ולענות על השאלה החשובה הזו. התשובה המיידית היא שחשוב לבצע הפרדה בין תחביבים רלוונטיים לתחום המקצועי לבין תחביבים אשר לא רלוונטים בעליל.

איך לדעת אם תחביב הוא רלוונטי לקורות חיים שלי?

רוב תיאורי המשרה לא כוללות בקשה להוספת תחביבים בקורות חיים וגם בדרך כלל אין ציפייה מצד צוותי הגיוס להימצאותם של כאלו (ברוב המשרות לפחות). לדוגמה, אם אתם עורכי דין ומגישים מועמדות למשרה משפטית עדיף שתשאירו בצד את התחביב שלכם לשחק כדורגל כמה פעמים ביום. מנגד, אם אתם מגישים מועמדות למשרה של מעצב גרפי או כל משרה אחרת המצריכה יצרתיות, סביר להניח שתחביב כמו צילום או ציור יכול להיות מאוד רלוונטי ואף לקדם אתכם במועמדות למשרה.

שאלות שיעזרו לכם להחליט האם הוספת תחביבים חיונית לקורות חיים שלכם

  • האם אפשר לתרגם את התחביב ליכולות פרקטיות הרלוונטיות למשרה?
  • האם התחביב הוא מאוד כללי כמו לשחק כדורסל או מאוד נישתי ומיוחד?
  • האם אתם מרגישים בנוח לדבר על התחביב במהלך ראיון עבודה?
  • האם התחביב שלכם הוא יחסית חדש או משהו שמלווה אתכם כבר שנים? (לא מומלץ להוסיף תחביבים חדשים יחסית  משום שיכולים לשאול אתכם עליהם ולמצוא נקודות חולשה)

נקודה אחרונה למחשבה

ככלל, אנחנו ממליצים להמנע מהכנסת תחביבים לקורות חיים אלא אם כן מדובר באמת בתחביב רלוונטי למשרה אליה אתם מתמיינים. כדאי לכם לקרוא את המדריך שלנו להכנת קורות חיים ולראות דוגמאות לקורות חיים כדי להבין בצורה טובה יותר את המבנה ואופי הדברין כאשר הם מוצגים בצורה מקצועית.

סטיבן מויסטן
סטיבן מויסטן

סטיבן מויסטן הוא מנכ"ל החברה ויועץ קריירה בינלאומי. לאורך השנים ניהל פרוייקטי השמה לחברות הגדולות במשק וכתב שלושה רבי מכר בנושא גיוס ושוק העבודה.

שתף את הפוסט

מדריך מקצועי לבניית קורות חיים

כל מה שאתם צריכים לקורות חיים מושלמים.