מדריך: כך תמצאו עבודה בקלות, צעד אחר צעד!

ראיון עבודה

אנחנו יודעים, חיפוש עבודה יכול להיות שלב מאוד לא נעים ומעיק בחיים, כזה שגורם לרבים מאיתנו לחץ רב ותחושה לא נעימה. קודם כל , חשוב להרגיע, חיפוש עבודה אמנם הוא לא הזמן הכי רגוע בחיים, אבל עם תכנון נכון בהחלט תוכלו להקל על עצמכם את התהליך, למצוא עבודות שוות ולקבל ראיונות עבודה מתאימים.

את המאמר וההמלצות הנ"ל הכנו עבורכם על בסיס מחקר מקיף ושני מדריכי דגל בתחום מבית היוצר של Indeed, פלטופרמת ההשמה בין הגדולות בארצות הברית וThe Balance Careers , בלוג תוכן ענק שמרכן המון מידע חיוני.

השלב הראשון- הכינו את עצמכם לשינוי

חיפוש עבודה יכול לנבוע מהמון סיבות, בין אם רק סיימתם את השירות שלכם ואתם מחפשים עבודה אחרי צבא או שאתם מרגישים תקועים בעבודה ורוצים להתקדם/לשנות כיוון, או מכל סיבה אחרת, אתם חייבים להכין את עצמכם מנטאלית לתקופה לא פשוטה שתכלול ראיונות עבודה, הגשת קורות חיים, אכזבות, ובסוף הצלחה!

במהלך כל התקופה חשוב להישאר ממוקדים ורגועים, להכין את עצמכם לשמוע מידי פעם לא אך לדעת שבסופו של דבר תגיע המשרה שכל כך חיכיתם לה. לשם כך, יש לבצע כמה בדיקות והערכויות מראש:

  • אם אתם ללא עבודה קיימת/התפטרתם- הכינו את עצמכם מבחינה כלכלית, חשוב לא להיות בלחץ כלכלי עד כמה שניתן על מנת להיות בטוחים שאתם תבצעו החלטה מושכלת ונבונה ולא תושפעו מלחץ.
  • תזכירו לעצמכם שגם אם אתם שומעים "לא" כמה פעמים, בסופו של דבר תגיעו למשרה המבוקשת.
  • אם אתם שוקלים אם להתפטר – אנחנו ממליצים להתחיל את שלב מחקר המשרות ואפילו הגעה לראיונות תוך כדי העבודה שלכם, אין צורך להתפטר בשביל לחפש עבודה!
  • אהיו מוכנים לספר את הסיפור האישי שלכם, במיוחד בפני מעסיקים שרוצים לדעת למה אתם מעוניינים להתפטר מהמקום עבודה הנוכחי!

השלב השני- למדו על עצמכם

הסתכלו על ההישגים שהשגתם בקריירה והתפקידים שביצעתם, הסיקו מסקנות: מה אהבתם ומה לא? במה אתם יותר טובים? במה אתם לא טובים? רשמו הכל בצורה מסודרת, וכתבו מה באמת מעניין אתכם ומה לא. גם אם אין לכם ניסיון תעסוקתי עשיר, בדקו מסגרות שכבר עבדתם או למדתם בהן, ונסו להסיק מסקנות ככל הניתן.

געת הגיע הזמן לכוון למטרה ולהכין רשימה של נתוני "חובה" שעליהם אתם לא מוכנים להתפשר במשרה הבאה , כמו מיקום, שכר תנאים וכו' . בנוסף, הכינו רשימה של דברים שיכולים להוות יתרון במשרה הבאה שלכם אבל לא מהווים סעיף פוסל פי דעתכם, כמו רכב, חיי חברה, וכו'.

פרסום ושיווק בלינקדאין- המדריך המלא

בבקשה תשארו ריאלים! חייל משוחרר- אתה לא יכול להיות מנכ"ל גוגל מחר:) בצעו את הבדיקה בסבלנות, תוך שיקול דעת אמיתי לגבי היכולות וההשכלה הרלוונטית שלכם.

השלב השלישי – כיונון מטרות

אחרי שלמדתם על עצמכם , הכינו רשימה של כל פרופילי המשרה שיכולים להתאים לכם ודרגו אותם לפי סדר עדיפויות. פרופילי משרה- אנחנו מתכוונים לתפקידים רלוונטים עבורכם ועדיין לא תפקידים ספציפים שראיתם בלוחות "דרושים" למינהם.

כעת, יש בידכם רשימה של תפקידים שאתם יכולים ורוצים לעשות, שכר שאתם מעוניינים לקבל ומיקום אופטימאלי בנוסף לסעיפים אישיים שלכם. רגע לפני שנתחיל בשלב חיפוש העבודה, חשוב לבצע אופטימזציה והכנה מעלה של קורות חיים מקצועיים, נוכחות דיגיטאלית ופרופיל לינקדאין מקצועי.

השלב הרביעי- שלב ההכנה(קורות חיים ולינקדאין)

לכל מעסיק לוקח 6 שניות בממוצע להחליט האם הוא ממשיך לקרוא את קורות החיים או לא, על בסיס מחקר מקיף שנערך לאחרונה ותוכלו לראותו כאן. בנוסף, אם כבר עברתם את מחסום ה6 שניות, רוב המעסיקים יחפשו אתכם בלינקדאין או ברשתות החברתיות השונות( כמעט כל חברות ההייטק מגיסות באמצעות הלינקדאין) ולכן כדי לזכות בראיון העבודה הבא שלכם חשוב מאוד שיהיו ברשותכם קורות חיים מקצועיים ופרופיל לינקדאין מושלם ומרשים.

במידה ואתם לא מתמיינים לחברת הייטק, קורות חיים מקצועיים ומותאמים יכולים בהחלט לעשות את העבודה!

אם אתם רוצים ללמוד עוד על הלינקדאין, איך מחפשים עבודה בלינקדאין או איך בונים פרופיל לינקדאין מקצועי, אתם יותר ממוזמנים לבקר בבלוג שלנו.

השלב החמישי-מציאת משרות מתאימות והגשת קורות חיים

שלב חשוב מאוד בתהליך, לאחר שאתם יודעים מה אתם מחפשים באמצעות עבודת ההכנה שעשיתם, כעת תוכלו למצוא משרות שיכולות להתאים לכם על בסיס היכולות, ידע, ניסיון, דרישות שכר ותנאים ומגבלות שלכם.

איך למצוא עבודה בהייטק הישראלי

במידה ואתם מחפשים עבודה בסטארטאפים או בהייטק , לינקדאין היא ה-פלטורמה ליצירת קשרים עסקיים ומציאת עבודות בחברות הללו. במידה מחפשים עבודה אחרת בכל שאר הסקטורים, הכנו עבורכם רשימה של רוב לוחות הדורשים בישראל:

להלן רשימה של פורטלי חיפוש העבודה הגדולים בישראל:

לאחר שמצאתם משרות מתאימות, הכינו רשימה של כולן ובדקו מה באמת מתאים לכם , אל תגישו סתם קורות חיים למשרות לא רלוונטיות עבורכם, בזבוז זמן מוחלט!

עבור המשרות הרלוונטיות שמצאתם, חשוב לשלוח אימייל מקצועי וקובץ תקין. להל"ן מספר טיפים מרכזיים לשליחת אימייל בצורה נקייה ומקצועית:

  • תמיד שלחו את קורות החיים כקובץ PDF!
  • שמרו את שם קובץ קורות החיים שלכם בצורה מקצועית, כלומר "Omer_Levi _Resume" ולא "עומר CV קורות חיים"
  • אותו כלל תקף לגבי האימייל שלכם, שמרו עליו מקצועי ונקי ככל האפשר(תמונה להמחשה מצורפת)
  • כותרת האימייל:"מועמדות עבור"משרה"+ השם שלכם"
  • גוף האימייל- פשוט ורלוונטי- ללא "אחי"!
קרדיט :Zety.com

השלב השישי- המתנה לתשובות וקבלת ראיונות

לפעמים תקבלו המון תשובות מהירות ולפעמים לא תדעו למה לא חוזרים אליכם אחרי שהגשתם קורות חיים , ותשאלו כמה זמן להמתין? אז קודם כל, ההמלצה הטובה ביותר היא לא להמתין בשקט. המשיכו את סריקת אפשרויות העבודה שלכם כל הזמן. במידה ולא קיבלתם איזשהו זימון או תשובה תוך שלושה שבועות, אתם בהחלט יכולים לשאול ולבקש עדכון לגבי המשרה.

הכנה לראיון עבודה

במידה וקיבלתם ראיונות, אז קודם כל אנחנו שמחים בשבילכם! באמת שכן:), כדי להותיר רושם מצוין ולזכות במשרה אנחנו ממליצים להתכונן לראיונות עבודה בצורה האופטימאלית שכוללת מחקר, הכנה ואימון. אתם מוזמנים לקרוא את המדריך שלנו שמסביר איך להתכונן לראיונות עבודה וכמובן להסתייע בשירותי ההכנה שלנו. בכל מקרה, חשוב להקפיד על השלבים הבאים לפני כל ראיון:

  • קריאת תיאור המשרה והבנה מקסימאלית של מה המשרה דורשת
  • מחקר על החברה ולדעת ברמה הטובה ביותר ועד כמה שניתן אודותייה
  • הכנה של תשובות לשאלות מתקילות שעלולות לצוץ במהלך הראיון
  • התאמה נוספת של קורות החיים שלכם משרה המבוקשת
  • בדיקה אם יש לכם קולגות שאתם מכירים שעובדים בחברה ויכולים לתת לכם פרטים נוספים
  • הכנה של כל הדברים הטכנים: מה תלבשו, איך תבואו, ומה להביא לפני על מנת שלא תותירו רושם ראשוני רע באיחור או באי עמידה בהוראות.
  • הכינו רשימת שאלות שאתם מעוניינים לשאול את המעסיק כולל תנאים, שכר , פנסיה וכו'

השלב השביעי-משא ומתן ובחירת משרה מתאימה

רבים לא מודעים לשלב הכל כך חשוב הזה , שיכול להיות קריטי מאוד בטווח הרחוק וגם הקצר כמובן עבורכם. ניהול משא ומתן לגבי השכר שלכם הוא מפתח חשוב מאוד בקריירה מוצלחת, וככל שתשיגו יותר תנאים טובים עכשיו, כך גם השדרוג העתידי שלכם יהיה גדול יותר בהתאמה. על תמכרו את עצמכם בזול, ואל תבהלו לנהל משא ומתן.

רבים עושים טעות מכרעת כאשר הם חושבים לוותר על משא ומתן משום שהם מרגישים בעמדת נחיתות מול המעסיק, ראשית, מדובר בטעות. מעסיק שרוצה אתכם צריך אתכם, אל תתבלבלו ואל תתנו לאף אחד לבלבל אתכם. אף אחד לא עושה לכם טובה שהוא או היא בוחרים להעסיק אתכם, מדובר בעסקה ששווה למעסיק ולכן יש לו אינטרס שתעבדו אצלו.

כמובן שאל תפריזו בדרישות,אך דעו את היכולות שלכם והאמינו בערך שלכם.

אתם תמיד מוזמנים לקרוא בבלוג שלנו ובכתבה של כלכליסט- איך לנהל משא ומתן באופן יעיל לפני תחילת עבודה חדשה.

סיכום

לסיכום, עבודה מקצועית ושיטתית תחסוך לכם המון עבודה, לחץ וכאבי ראש ותוביל אתכם לעבר המשרה הבאה בשקט וביטחון.

עקבו אחרי השלבים הללו ואל תתפתעו לרגע לוותר לעצמכם או להכנס למשבר, זכרו, העבודה הבאה ממש מעבר לפינה!

אתם תמיד מוזמנים לשאול שאלות ולדבר איתנו, אנחנו תמיד פה לעזור לכם למצוא משרה באופן מקצועי!

סטיבן מויסטן
סטיבן מויסטן

סטיבן מויסטן הוא מנכ"ל החברה ויועץ קריירה בינלאומי. לאורך השנים ניהל פרוייקטי השמה לחברות הגדולות במשק וכתב שלושה רבי מכר בנושא גיוס ושוק העבודה.

שתף את הפוסט